Borgerlysts tidslinje
2009
Sommeren 2009 — Nadja tager afsked med sin gamle iværksætterdrøm om Magasinet Reflexioner – og dermed giver plads til, at Borgerlyst kan spire frem.
Efterår 2009 — Andreas er frustreret over sit arbejdsliv, og søger at gå nye veje – hvilket leder ham på sporet af Borgerlyst…
Sent efterår 2009 — Nadja begynder at snakke med folk om en demokrati-tænketank. Ved kommunalvalget bliver hun så frusteret og inspireret, at hun får alvor beslutter at gå videre med det. 11/11 fortæller hun Andreas om det over en kop kaffe på Underwood Ink. Han vil gerne være med.
2010
Februar/Marts 2010 — Vi opretter videobloggen Folkets Stemmer og begynder at interviewe andre om deres samfundsengagement og borgerlyst.
5. juni 2010 — Vi holder åbningsfest for Borgerlyst i Vega. Vi fejrer grundlovsaften med stramt strukturerede samtaler mellem gæster, der ikke kender hinanden og lancerer den første version af hjemmesiden.
30. september 2010 — Vi holder den første samtalesalon i forsamlingshuset 5E i Kødbyen. Temaet er Helte. Og vi får mod på mere.
2011
Forår 2011 — Andreas kobler ud og tager til Mellemøsten i 3 måneder. Imens er Nadja alene på skansen.
26. august 2011 — Vi udskriver Folkets Valg samtidig med, at Lars Løkke Rasmussen udskriver folketingsvalg. En SMS hver dag klokken 11 inspirerer deltagerne til nye samtaler omkring frokostbordene.
2012
13. marts 2012 — Vi laver separate hjemmesider til vores eksperimenter, så det bliver lettere at overskue. Udover en ny version af Borgerlyst.dk launcher vi samtalesaloner.dk, folketsvalg.dk og folketsstemmer.dk.
Foråret 2012 – Andreas skriver serien Demokratiets udviklingshistorie som et forsøg på at synliggøre hvor demokratiet kommer fra, og inspirere til en samtale om hvor demokratiet er på vej hen i det 21. århundrede.
11. maj 2012 — Vi launcher første version af platformen sammenskud.dk og holder fredagsbar med en menneskelig opslagstavle.
Forsommeren 2012 — Vi får vores første betalte opgaver affødt af Borgerlyst og Samtalesaloner. De første kunder var Køge bibliotek, Københavns Kommune, Albertslund Kommune og FDB.
17.- 30. juli 2012 — Vi tager til Færøerne, inviteret af to færinge, der har bedt om hjælpe til at starte Samtalesaloner deroppe.
Sensommeren 2012 – Miljøministeriet spørger om vi kan bruge samtalesalonteknikkerne til nye former for borger- og interessentinddragelse. Det bliver til vores Løsningslaboratorier.
24. september 2012 — Vi lancerer blogstafetten Hverdage.dk for at samle inspiration til, hvordan man kan skabe sig det lille ekstra overskud til borgerlyst i hverdagen.
Efteråret 2012 — Andreas skriver serien Fremtidens politiske partier med konkrete forslag til, hvordan de politiske partier kan udvikle sig til at blive mere åbne, indbydende og borgerlystne.
14. december 2012 — En gruppe borgerlystne århusianerne tager initiativet til at holde deres helt egne samtalesaloner. Siden begynder der at dukke samtalesaloner op rundt om i landet.
2013
7. februar 2013 — Vi holder vores første Sammenskud Live arrangement, hvor vi mixer civilsamfundets nye nøgleaktører med nytænkende embedsmænd, erhvervsfolk og rådgivere.
11. marts 2013 — Vi holder vores første Træffetid, hvor alle kan komme forbi til gratis spontansparring på deres borgerlystne projekter.
15. april 2013 — Nadja afholder en spontan Lockout-skole i forbindelse med lærerkonflikten i foråret 2013.
25. maj 2013 — Vi afprøver vores samtalebobler – samtalestartere på balloner – til byudviklingsinitiativet “100 på én dag”.
4. juni 2013 — Andreas hjælper en gruppe lokale borgere i Fakse Ladeplads med at afholde et borgermøde for at skabe mere “Liv i Ladepladsen”.
August 2013 — Vi lancerer crowdfunding-kampagnen for vores bog “Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen”. Halvanden måned senere har vi indsamlet 65.000 kroner og modtaget masser af hjælp med idéudvikling og redaktionel sparring.
Efteråret 2013 — Vi lancerer hjemmesiden Makroskoper.dk som en opsamling af alle de visualiseringer, der ikke let kunne trykkes på papir, og dermed være en del af vores bog.
December 2013 – Vores håndbog “Borgerlyst – Handlekraft i hverdagen” udkommer.
2014
Marts 2014 – Vi står for et stort løsningslaboratorium om Affaldsforebyggelse for Miljøstyrelsen.
April 2014 – Vi tager på inspirationstur til London, hvor vi deltager i en konference afholdt af The New Citizenship Project, og møder mange gode og inspirerende folk rundt om i byen.
September 2014 – Vi deltager i det første Social Innovators Connected!-seminar i Helsinki.
Efteråret 2014 – Vi afholder to “åbne værksteder” for at indsamle viden og skabe krydsbestøvning mellem gode, borgerlystne folk. Det ene handler om Samtalesaloner. Det andet handler om god mødeledelse og mødedeltagelse.
December 2014 – Nadja stempler ud og tager til Cuba i to måneder.
2015
15. januar 2015 – Andreas er med til at stable projektet Det Fælles Bedste på benene. Mere end 60 samtalemiddage bliver afholdt rundt om i landet.
22. februar 2015 – Som en reaktion på skyderierne i København ugen inden afholder vi Samtalesøndag – et landsdækkende eksperiment, hvor vi prøver at inspirere så mange danskere som muligt til at tage en times snak med en fremmed – lige dér, hvor de var og det passede dem bedst.
6. marts 2015 – Vi afholder Samtalemiddag på Statens Museum for Kunst, hvor hverken værter eller gæster kender hinanden på forhånd, men får lejlighed til at lære hinanden at kende og tale sammen om temaet “Hjem”.
Foråret 2015 – Dansk Arkitektur Center beder os om at indrette et hjørne i deres udstilling “Fællesskab din By”. Vores lille udstilling i udstillingen hjælper gæsterne med at udvikle deres borgerlystne ideer fra tanke til handling.
5. juni 2015 – På Borgerlysts 5-års-fødselsdag binder vi en sløjfe på Borgerlysts opstartsperiode og dermed på vores tætte parløb. Nu har vi taget hul på et nyt forår, hvor vi splitter op, så der bliver plads til at nye samarbejder kan spire frem. Nadja videreudvikler Borgerlyst, mens Andreas kaster sig over nye eksperimenter.