Om Borgerlyst

Om Borgerlyst

Borgerlyst er et samfundslaboratorium, der arbejder for at gøre det nemmere, sjovere og mere spontant at bruge sin handlekraft i hverdagen.

Nadja Pass og Andreas Lloyd startede Borgerlyst 5. juni 2010, da de satte sig for at udforske og opdyrke borgerlysten og se, hvor meget nyt engagement to helt almindelige og helt uafhængige borgere ville kunne skabe. Uden at have nogen i ryggen. Uden at søge støtte. Og 100% aktivt uorganiseret. Det fortæller vi om i denne lille video:

Undervejs har vi sammen afprøvet en stribe borgerlystne eksperimenter. Vi har udviklet lynkurser og redskaber, der kan hjælpe andre borgere med at udvikle deres ideer fra tanke til handling. Vi har læst, undersøgt og diskuteret os frem til en masse fælles tankegods. Vi har skrevet en håndbog. Vi har holdt en masse samtalesaloner. Vi er blevet inviteret til både udlandet og de bonede ministergulve for at hjælpe med at skabe politikudvikling og borgerinddragelse på nye måder. Og vi har mødt en masse borgerlystne mennesker, som vi har hjulpet igang med at starte deres egne projekter.

Det har været fem helt utrolige år – men nu er vi ikke længere i tvivl om, at der ligger et kolossalt uudnyttet borgerlystent potentiale derude – og har en masse gode bud på, hvordan vi kan forløse det. Og hvis det virkelig skal rykke, skal der andet, mere og flere til end bare os to.

På Borgerlysts 5-års-fødselsdag bandt vi en knude på fem års tæt parløb. Vi splittede vores lille to-somme kerne op for at skabe plads til at videreudvikle vores borgerlyst i nye konstellationer. Vi vil gerne gøre det nemmere for os også at kunne samarbejde med andre – og det gør vi bedst, hvis vi splitter vores lille fasttømrede kerne op, så der bliver plads til, at alt muligt nyt kan spire frem. Men vi er stadig hinandens gode faglige legekammerater.

Helt konkret er vi nu i gang med…

 
allAndreas har startet Medborgerne
Andreas trådte 5. juni 2015 ud af Borgerlyst for at arbejde med community organizing som tilgang til at styrke almindelige borgeres handlekraft, og til at skabe nye ligeværdige og tillidsfulde relationer i de lokalsamfund, som de er en del af. Sammen med Ruth Gøjsen og Michael Wulff lancerede Andreas initiativet Medborgerne i november 2015.
Medborgerne er en lokal borgeralliance på Nørrebro/Nordvest i København, der samler lokale fællesskaber, så de sammen kan opbygge den politiske slagkraft til at skabe forandringer i deres lokalsamfund for det fælles bedste. Læs mere om mere Medborgerne på Medborgerne.dk

npNadja har startet Samtidens Akademi. En helt ny form for læreanstalt, der skaber rammerne for, at vi sammen kan genfortrylle vores samtid. Akademiet er både en legeplads og samlingspunkt, hvor borgerlystne på tværs af alder, holdninger og fag kan mødes, lære sammen og hjælpe hinanden med at udvikle borgerlystne projekter. Og løse de samfundsudfordringer, der går på tværs af sektorerne og falder mellem puljerne. Læs mere om Samtidens Akademi på Samtidensakademi.dk

På Borgerlyst.dk kan du indtil videre gå på opdagelse i vores fælles tankegods, eksperimenter, lynkurser og erfaringer fra de vores fem års samarbejde om Borgerlyst.