Adam Risum Sørensen

Adam Risum Sørensen

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Samvær, Sport og Mad

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i en sætning:

Døm ikke en bog på dens omslag!

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Jeg hedder Adam og bor i et bofælleskab i Smørum.

Jeg går til dagligt i folkeskole i sjette klasse. Jeg dyrker kickboxing, men mest som styrketræning til tennis, som jeg dyrker på et relativt højt niveau. Mine venner er nok dem jeg bruger mest tid med. Begrebet ”at være sammen” har ændret sig til flere ting nu. Man behøver ikke nødvendigvis at være i samme rum, som dem man er ”sammen” med. Vi videochatter for det meste om aftenen, mens vi sidder og spiller PlayStation.

Når man går i sjette klasse er man i en alder, hvor man til tider kan være moden og voksen, og til tider kan være barnlig og ønske at man var 4 år igen (lige præcis ønsket om at være 4 år igen, ønsker de fleste nok nogle gange), hvilket betyder at det til tider kan være fedt at man må en masse ting, men at der så også er høje forventninger.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Ret simpelt. Jeg ved hvornår jeg skal i skole og hvornår jeg skal til sport.

Alt andet tager jeg for det meste som det kommer, da det at være sammen med ens venner, ofte er blevet aftalt på dagen, og ret spontant. Da jeg har ret meget sport, og da jeg også prioriterer mine venner højt betyder det at fritidsjob nogle gange bliver sat på pause.

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Jeg har sparet penge op siden jeg kunne få mine hænder ned mellem nogle sofahynder, men aldrig rigtig brugt så mange. Og så lige pludselig, så køber man telefoner og tv og går i biografen, så jeg har det seneste år haft nogle fritidsjob som b.la. blogger for et mobiltilbehørsfirma. Men eftersom jeg begyndte at dyrke mere sport og vejret er blevet bedre, så man kunne lave noget udenfor, har det været svært at passe mine fritidsjob. Heldigvis havde jeg for lang tid siden skrevet mig på en liste til at blive bibliotekarassistent, hvor jeg kan arbejde i frikvartererne, uden jeg synes det er spild af tid, fordi timelønnen er ret høj (55 kr.) i forhold til at jeg er under 13.

Jeg har også måttet sætte nogle flere pligter på derhjemme, da jeg ikke bryder mig om at være helt flad. Jeg har de seneste 4 måneder nok haft 400-600 kroner til rådighed om måneden, hvilket passer mig fint.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Jeg vil ikke sige at jeg er “endt” med nogen hverdag, da jeg plejer at tage det som det kommer. Jeg har ikke rigtig gjort noget undervejs for lige netop at danne mig denne midlertidige hverdag, andet end at gå i skole, og lave det jeg brænder for.

 

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Jeg elsker at dyrke sport, men der er kun 24 timer i døgnet, så man må jo ligesom prioritere. Det plejer ikke at være et problem at få det hele til at passe sammen, men fødselsdage og lignende er til tider hårdt ramt af turneringer og kampe. Det er selvfølgelig ærgerligt, men man kan jo ikke få det hele. Og man er oftest heller ikke alene til turneringer, og man lærer jo hurtigt modstanderne at kende.

Et par gange om året tager jeg til Jylland hos mine bedsteforældre i en weekend.

De ejer en gård, hvor de driver køer. Det er dejligt at komme væk fra det hele, tage på jagt og køre ATV.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Den vigtigste forandring har nok været alder. Jeg synes alder betyder meget. For mig er alder nøglen til 50% mere respekt. Hvis jeg hører en gammel, cool og troværdig professor, der ved, hvad han taler om, optjener han 50% mere af min respekt, end en 40 år yngre professor ville gøre, der sagde det samme.

Jeg tror ikke at mit liv vil ændre sig så meget de kommende år.

Flere lektier, flere fester, flere penge. Sådan ser jeg på det.