Amira Helene Larsen

Amira Helene Larsen

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Anna. Meta. Manden.

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Jeg har taget pigsko på, og jeg sparker dig i skridtet hvis du fucker med mig eller mine.

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Mit navn er Amira Helene Larsen. Jeg er hende der gerne vil være noget, men altid vælger den forkerte vej. Min mand er sød. Han kalder det “bare endnu et lille bump på vejen”. For mig føles det som Everest, K2 og Kilimanjaro og med et enkelt Himmelbjerget og en Valby bakke indimellem. De sidstnævnte er til at klare, der er bare mange af dem. Min hverdag er kampen for at komme på rette spor.

Meget få mennesker kender mig. Mange tror at de kender mig efter at have set mig på TV i noget der ligner 6 x 12 minutter. De kan identificere sig med mig, siger de. Fordi jeg turde sige det højt. At være fejlcastet som mor. De tænker alle at jeg er kommet over det nu. At jeg er glad igen. At mine piger er blevet store, og så er alt godt. De har ikke fattet en skid. Det handler ikke om pigerne og om at være mor. Det handler om at fejle konstant i alt hvad jeg gør. Det handler om aldrig at være tilstrækkelig, og om at vælge forkert gang på gang. Det handler om at jeg er naiv og stoler blindt på folk og deres intentioner. Det handler om at jeg sikkert mister alle mine penge. Det handler om at jeg er arbejdsløs. Det handler om at den eneste der virkelig kender mig er min mand.

Det der optager mig til dagligt nu, er (udover jobsøgning, dagpenge og minus på kontoen) er at komme ovenpå, og få mine unger til at droppe ble og sut. Nå ja, og så lige den lille detalje med at få dem til at tale et sprog som vi kan forstå. Nå ja, og at undgå skilsmisse…Vi har kun skrevet kontrakt på at vi ikke ville blive skilt de første 3 år af pigernes levetid ( det er noget man ”gør når man får tvillinger” )…Der er en måned til deres 3 års fødselsdag…

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Lige nu er min hverdag som illustreret herunder…Et aftryk i min sofa. Jeg søger jobs med benene oppe. Tager en slapper om man vil…Jeg har ikke travlt denne gang. Jeg nægter at vælge forkert igen.

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Vi har penge nok. Vi sider billigt i det. Vi er ikke ramt af krisEN, bare af (endnu) EN krise, så det er ok. Selvom jeg mister alle mine penge,  (jeg bliver givetvis nødt til at skyde mig selv når jeg skal pensioneres, fordi jeg er flad, men det er ok i den sammenhæng), så skal vi nok klare det økonomiske. Vores største post pt. er pigernes børnehave. 5200 dask. De er i børnehave fra 7.30-16.30 HVER ENESTE FUCKING DAG. Uanset om jeg er på arbejde, er syg, har fri eller er arbejdsløs. Fordi det har de det bedst med. De har det bedst med at blive udfordrede. Jeg kan ikke gøre det selv. Hvis jeg gør noget ender det sådan her, og det kan de ikke være tjent med:

Det er et valg jeg har taget. Jeg er bedst til at være mor i begrænset omfang. There, I said it.

Fik jeg sagt at jeg ikke har nogen penge at bruge som sådan? Jeg brokker mig ikke. Ingen kvaler, Manden betaler. Jeg sparer op. Til friheden. En dag kommer jeg til at nyde mine børn døgnet rundt. Og når den dag kommer tager jeg dem med ud at rejse. Bruger hver en krone jeg har på det og dem.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Jeg er endt her, fordi jeg er naiv. Fordi jeg prøver at gøre det så godt for alle andre og glemmer mig selv. Fordi jeg er nem at røvrende. Altså det er med hensyn til det der med alle de der penge…

Med hensyn til det der med at være mor, så handler det om at jeg tillagde graviditeten for stor en betydning. Jeg blev kastet ud i en graviditet som jeg aldrig kunne have forudsagt. Den var hård, ensom og kritisk. De var ved at dø for mig. Fanden blev malet på væggen flere gange. De overlevede. Jeg kæmper stadig.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Jeg får aldrig flere børn. Det er for farligt. For børnene, de ufødte og de eksisterende, og for mig. Fysisk og psykisk. Det er derfor jeg kæmper for at komme ovenpå. Jeg skal virkelig til at stramme mig an for at få vendt strømmen. Jeg elsker mine piger, højere end jeg troede muligt at elske nogen. Jeg mangler bare at de også kan mærke det. Det er Everest i øvrigt. Det med pengene er Valby Bakke.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Erkendelsen af at jeg er en god mor, selvom jeg prioriterer anderledes end de fleste ( i hvert fald i forhold til den måde folk siger de prioriterer), var længe undervejs. Den kom til mig for et par måneder siden, foreviget i det her billede….smilene er ægte og kommer helt inde fra hjertet. For første gang kunne jeg mærke det mens det skete, og for første gang kunne jeg se det bagefter. Jeg bliver en mester bjergbestiger, og har desuden lige fået en elcykel. Så går det hele lidt nemmere.