Anne Deppe

Anne Deppe

Anne har skrevet disse svar på hverdagsspørgsmålene:

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Challenge, frihed og revolution

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i én sætning:

You never know how strong you are until being strong is the only option you have.

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Jeg hedder Anne Deppe og jeg har besluttet mig for at flytte ind i et stjerneskud. Det der optager mig allermest til dagligt er spørgsmålet om hvordan vi kan bruge vores livskriser som afsæt til at leve det liv vi drømmer om, men som vi af og til bilder os selv ind er umuligt at opnå.

Jeg lever på en måde et dobbelt-liv med det ene ben i en hardcore business-verden og det andet ben i selvudvikling, eventyr og masser af livshistorier og nærvær. Dog har jeg mit hjerte forrest uanset hvilken verden jeg bevæger mig i. Mange i min business-verden ved ikke hvad jeg laver i den anden verden, og meget få i min eventyr-verden ved at jeg arbejder fuld-tid som business-coach ved siden af. Folk falder altid bagover når jeg forener de to verdener. Jeg elsker mit arbejde 200%, og jeg har selv designet hvert brøkdel af det. Og så elsker jeg at have sagt farvel til mit tv og goddag til løbeture, havkajak og verdens bedste vennekreds.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Det er vigtigt for mig at have en tryg ramme omkring mig selv. Jeg har et enormt behov for at være alene, jeg er meget introvert, og mit hjem er mit helle. I mit hjem kommer mine nære venner og jeg elsker at have besøg og gå ture med dem jeg holder af. Jeg arbejder som business-coach for en stor dansk virksomhed og har mit eget firma annedeppe.com og deppeville.com, hvor jeg holder foredrag om min egen livshistorie, udgiver bøger (http://www.saxo.com/dk/man-spoerger-da-ikke-om-penge-paa-facebook_anne-deppe_hardback_9788771142792), er freelance skribent for et modemagasin, laver konsulentarbejde, leder projekter og coacher 1:1.

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Da jeg rejser en del og betaler en del af på gammel gæld, skal jeg tjene omkring 20.000 efter skat. Resten bruger jeg på at rejse så ofte som muligt, da jeg henter inspiration til alt mit arbejde fra alle mine rejser.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

I mange år har jeg taget det arbejde jeg kunne få. Jeg har ingen traditionel uddannelse, ingen studenterhue, hvilket har været en kæmpe utilstrækkelighed det meste af mit liv. For 4 år siden brød min hverdag sammen efter et brud med en kæreste og en fyreseddel fra mit job, og jeg besluttede mig for at se min frygt i øjnene for første gang i mit liv, og gå direkte efter mine drømme og risikere at alle dømte mig ude. Det er ikke alle andre der skal leve mit liv, det er mig, så de kunne dømme mig alt det de ville. Og det gjorde de så.

Jeg ville gerne have en uddannelse, og jeg ville gerne være coach. Men det at blive coach er ikke statsstøttet i Danmark, og jeg levede af dåsemad og havde ikke råd til at betale min husleje. Så jeg besluttede mig for at spørge om hjælp. Kan man spørge om penge på facebook? I Dnamrk har vi ikke den samme donation kultur som vi har i USA. Problemet var bare at jeg aldrig havde villet noget sp meget som jeg ville den uddannelse, så jeg var parat til at gøre hvad som helst for at få det til at ske.Jeg skrev et blogindlæg på min blog, en mail og så spurgte jeg om hjælpe på facebook. Det er uden tvivl det absolut hårdeste og det absolut mest fantastiske jeg nogensinde har gjort. På 7 dage lykkes det mig at skrabe de 47.000 sammen jeg skulle bruge. Jeg havde aldrig troet det ville lykkes. Og nu har jeg udgivet en bog om det.

Men jeg overlevede, og det blev den vigtigste beslutning jeg har taget i mit liv. Mit liv er for kort til at være styret af at andre folk ikke går efter deres drømme fordi de er bange, og derfor prøver at få mig til at hoppe med på deres begrænsede historier om hvad der kan lade sig gøre og hvad der ikke kan. Gang på gang har jeg oplevet at mine drømme er gået i opfyldelse når jeg har taget frygten i hånden, og har besluttet mig for at hoppe uden at vide hvor jeg landede. Jeg har vendt min utilstrækkelighed til min største styrke, og nu lever jeg af at lære mine kunder den samme kunst, så de kan lede deres eget liv derhen hvor de ønsker at leve.

Alt for mange mennesker snakker om at de vil ”dø for den taske” eller ”gøre hvad som helst for at møde ham eller hende” eller ”gå til verdens ende for det job” – men det er de færreste der virkelige er villige til at gøre hvad der skal til. Jeg bliver ofte spurgt om min ”hemmelighed bag min succes”, men jeg har ingen hemmelighed – bortset fra at du aldrig hører mig sige at jeg ville dø for noget med mindre jeg vitterligt er klar til at dø for det. Jeg bruger hvert vågne øjeblik på min vision, og det er den indsats der har fået mig derhen hvor jeg er i dag.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Jeg har valgt næsten hele min tidligere omgangskreds fra. Det lyder barskt, men det er sandt. Jeg var engang til et foredrag om elitesportsfolk, og jeg lærte at elitesportsudøvere er ekstremt påpasselige med hvem de omgiver sig med. Vi skal ikke undervurdere andre menneskers energi omkring os. Jeg kiggede på min omgangskreds og lavede et simpelt energi-regnskab. Hvem suger min energi og hvem fylder den op? Vi ved jo i virkeligheden godt hvem vi bliver ved med at aflyse vores aftaler med og hvem vi i virkeligheden vil være fleksible for at mødes med. Det er meget simpelt. Derudover har jeg måtte opgive min offerrolle. Den kommer stadig på besøg i ny og næ, men den får ikke lov at blive hængende. Jeg har så uendelig meget at lære, jeg laver rigtig mange fejl og jeg ville af og til ønske at jeg var mere voksen og ansvarlig, men det vigtigste er at jeg har mig selv med i alt hvad jeg laver, og derfor tager nogle ting af og til lidt længere tid for mig. Og sidst men ikke mindst kæmper jeg med at opgive at være ”rigtig”. Det er rigtig svært, særligt fordi jeg har følt mig forkert hele mit liv, men hver gang jeg slipper at noget er ”rigtigt”, så åbner verden sig for mig og jeg får det jeg har brug for for at komme videre.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

De vigtigste forandringer i 2012 har været at min lejlighed blev solgt på tvangsauktion, og at jeg på denne måde lærte økonomiens spil at kende, og skille følelser og penge fra hinanden. Det har reddet min virksomhed, mit selvværd og min tro på mig selv. Alt er et spil, og hvis du vil være medspiller er du nødt til at lære spillereglerne at kende, både for at kunne spille og for at kunne bryde reglerne. Jeg har fået en stærk tro på mig selv og på min måde at se verden på, og jeg har opdaget hvor tæt forbundne vi mennesker er med hinanden, og at der altid er nogen til at gribe dig når du falder. Det var en tro jeg aldrig troede ville flytte ind hos mig.

Da der er mange døre åbne for mig i øjeblikket er det svært at svare på hvordan min hverdag vil forandre sig de kommende år. Jeg tror jeg kommer endnu tættere på mig selv og på de mennesker jeg kæmper for at gøre en forskel for. Vi går en turbulent tid i møde og det er vigtigt vi kender vores egne styrker og holdkammerater. Jeg tror det er sundt for mig ikke at kunne se ind i fremtiden…