Brian Frandsen

Brian Frandsen

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Planlægning <-> spontanitet

Refleksion  <-> handling

Ensomhed <-> samvær

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Man skal give noget til og modtage noget fra verden hver dag!

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Hvad jeg er:

Jeg er Brian. En designer, der bruger design som en måde at tilgå verden.

For tiden er jeg meget optaget af, hvordan jeg får mit professionelle- og private liv til at gå op i en højere enhed. Hvordan jeg skal indrette mig som selvstændig design-blæksprutte med for mange ideer og for lidt tid. Hvordan jeg tjener tilstrækkelig med penge til at jeg kan få dagligdagen til at fungere på en måde, hvor der stadig er plads til at sætte økonomisk urentable projekter i gang, der giver mig selv, mine medmennesker og verden værdi.

Det der arbejdsmæssigt optager mig, er hvordan designmetoder og det tankesæt, der ligger til grund derfor, kan udnyttes indenfor andre brancher til at skabe bedre processer, relationer, produkter og i sidste ende liv.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Min hverdag er meget opbrudt. Der er sjældent dage, der ligner hinanden. Nogle perioder er mine dage enormt skemalagte, og nogle perioder er de enormt tomme og frie.

Jeg har i udgangspunktet indrettet mig uden de store forpligtelser. Jeg bor alene, uden særlige udgifter eller krav fra andre og jeg har ikke et fast arbejde, men arbejder som en såkaldt ’fri aktør’, der bevæger mig fra den ene opgave til den næste.

Jeg trives i det uventede og lader tilfældighederne spille en stor rolle i min hverdag. Jeg henter energi fra det spontane, og er sjældent bleg for at tage en udfordring op. Det betyder også, at jeg har meget få rutiner, og kan have svært ved at give plads til sunde langstrakte vaner.

For at snakke i Borgerlyst-sprog, befinder jeg mig i særdeleshed lige nu i et forår, på vej ud af en vinter. Jeg er begejstret for alle nye muligheder og udfordringer jeg møder, men ved også at der om lidt kommer en sommer, hvor tingene begynder at stabilisere sig.

Jeg arbejder hjemmefra, og da mit arbejde er kendetegnet ved lige dele kontorarbejde og værkstedsarbejde, skifter min lejlighed fra den ene dag til anden mellem at være et læderværksted og en kontorplads. Nogle dage er det også bare et hyggeligt hjem, men det er faktisk de færreste dage ud af en uge.

Jeg sørger for at komme så meget ud af min lejlighed som muligt, da det ellers kan være svært at adskille hjem fra arbejdsplads, og derfor render jeg meget til kaffemøder og konstruktive walk-and-talks.

2014-04-05 01.49.49

Billedet er fra en spontan tirsdagsboblebrandert med en god gammel veninde, hvor vores fascination af Asger Jorns kompromisløse syn på livet, inspirerede os til at dekorere min køkkenvæg med et af hans mest kendte citater: ”Hvis du ikke går til yderligheder, er der ingen grund til at gå nogen steder”.

Skæbnen skulle det således, at jeg ikke havde tape nok, og derfor nåede vi kun til ”Hvis du ikke går til yderligheder, er der ingen grund til at gå inge”. Til trods for intentionen om at færdiggøre dekorationen, har jeg endnu ikke fået købt mere tape. Nu er jeg dog begyndt at elske det ufærdige i citatet på min køkkenvæg.

Dette er klart bagsiden ved at sætte mange og spontane ideer i gang: Ikke alle ideer bliver ført helt til dørs.

Jeg nyder tiden til refleksion og sørger for at lægge tid ind i min hverdag til lange unyttige gåture og stille stunder med blikket rettet mod himlen.

Mit yndlingsritual er min morgenmad. Jeg spiser hver morgen en grapefrugt, som jeg sirligt og nærmest meditativt med en kniv dissekerer stykke for stykke. Roen ved mit køkkenbord i solen, med dagens dont i tankerne, binder mig til døgnets begrænsninger og muligheder.

Skærmbillede 2014-05-28 kl. 17.12.19

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Jeg er finansiel analfabet, når det kommer til privatøkonomi. Derfor har jeg faktisk svært ved at give et dækkende svar på det spørgsmål.

Min fornuftige og jyske onkel gav mig engang rådet: ”Brian, du skal sørge for at holde dine faste udgifter til et minimum, så du altid er så fri som muligt.” Det råd forsøger jeg at efterleve. Jeg kan afholde mig selv fra at melde mig til abonnementer og købe for mange ting ved at tænke tilbage på dette råd. Det har reddet mange måneders økonomi.

Jeg forsøger dog altid at have penge til de ting, der gør min hverdag lidt hyggeligere og smukkere. Så jeg køber ofte blomster for min egen fornøjelses skyld, og jeg gider ikke være nærig med mine penge, når det kommer til forkælelse af mine nærmeste og de oplevelser vi sammen har mulighed for at skabe.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Jo ældre jeg er blevet, jo mere oplever jeg mit liv som i konstant opbrud – på en positiv måde. Min ungdoms forestilling om muligheden for opnåelse af det perfekte og gode liv, har veget pladsen for en mere nærværende tilgang til nuet og accepten af, at jeg ikke ved hvor jeg er i morgen, og hvad jeg tror på eller arbejder med om tre måneder.

Jeg er flyttet meget rundt i løbet af de sidste 10 år, hvor jeg har boet flere steder i verden, studeret og revideret mine drømme flere gange.

Jeg er meget bevidst om, at de næste 10 år af mit liv bliver anderledes, og jeg forventer også en mere stabil hverdag over de næste år, men indtil da vil jeg nyde friheden til at tage imod nye ideer, udfordringer og muligheder.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Stabiliteten er klart røget i svinget. Jeg har skrinlagt ideen om familie, fast bolig og fast arbejde – i hvert fald for en stund.

Længerevarende sociale relationer opstår der heller ikke så mange af for tiden, til gengæld er jeg privilegeret med en god håndfuld meget gode venner helt tilbage fra min gymnasietid. De mennesker fylder meget i min hverdag, da de kan se bort fra det midlertidige og har det langstrakte syn på hvem jeg er.