Casper Blom

Casper Blom

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Energi, vilje, arbejde

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Just do, whatever it takes

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Jeg hedder Casper Blom, 20 år gammel og er ung iværksætter. Min hobby/arbejde er det som optager alt min tid, og det er iform af iværksætteri. Jeg er medejer af flere forskellige firmaer, herunder Klartsyn.dk, iCovers.dk, BilligeGolfbolde.dk, Dealfighter og Trademen.dk.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Jeg har valgt at leve et liv ‘på landevejen’. Med det mener jeg, at jeg ikke har en fast base. Jeg kører rundt i min bil, og er kun det sted rent fysisk, hvor det giver bedst mening set fra et forretningsmæssigt synspunkt. Mine virksomheder ligger i Viborg, hvor at alt distribution foregår fra, samt hvor medarbejderne sidder. Derudover har jeg dog også tre fysiske butikker i Aalborg, Odense og Viborg, som der også skal tjekkes op på.

Et vigtigt billede fra min hverdag – mit lager i Viborg. 🙂

Jeg bor dog ikke i min bil. Jeg sover enten hos min mor (i Taastrup), hos min kæreste (Roskilde) eller i vores lejlighed i Viborg, hvor at min partner Rasmus bor samt et par medarbejdere.

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Ikke særlig mange. Jeg har stort set ingen faste udgifter udover lidt telefoni og noget benzin. Jeg har ingen husleje eller andet. Jeg vil meget hellere lade pengene stå i mine firmaer, og så geninvestere dem, så ved jeg nemlig, at de bliver meget mere værd på sigt.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Da jeg var mindre, havde jeg en stor interesse for det her med at sin egen chef – selvstændig. Det stod meget klart for mig, at det var det som jeg ville. Jeg ved egentlig ikke hvor det stammer fra. Da jeg så var omkring 12 år gammel, kom min farfar til mig, med idéen om at sælge brugte golfbolde. Jeg prøvede så at købe bolde hjem for 300 kroner, og de blev så hurtigt solgt, at jeg købte lidt flere. Og sådan udviklede det sig egentlig bare.

Indtil jeg sprang ud som fuldtidsiværksætter, efter Handelsskolen, så var BilligeGolfbolde.dk egentlig bare en passiv del af min hverdag. Jeg brugte mange af timerne i skolen på webshoppen, og så også i min fritid. Men det var lidt en slags hobby for mig, jeg synes bare det var skægt. Det udviklede sig meget stille og rolig, og gjorde så, at det skabte grundlag for alle mine andre forretninger, som jeg i dag er med i. Den succes jeg oplevede i en ung alder, tror jeg gav mig en masse blod på tanden. Jeg fandt ud af, at alt kunne lade sig gøre, så længe man knoklede nok. Det var fedt, alle muligheder var åbne, vidste jeg.

Jeg har altid været meget målrettet. Jeg har vidst i mange år at jeg ville drive flere virksomheder, og så kun fokuserer på vækst i dem allesammen. Jeg har intet med den daglige drift at gøre, jeg fokuserer kun på at øge antallet af kunder.

Jeg ville aldrig arbejde så meget og være så motiveret, hvis det ikke var fordi at jeg synes det var sjovt og det fedeste liv. Det som jeg elsker ved at være iværksætter, er nok den ultimative frihed som man har. Selvom man ironisk nok arbejder 14 timer i døgnet, så er det stadig fantastisk, at have muligheden for frihed. Hvis jeg vil sidde en hel dag og arbejde på en café – så gør jeg bare det. Hvis jeg vil sidde i Spanien et halvt år og arbejde (som jeg lige har gjort), så kan jeg også bare gøre det. Det er altså en fantastisk frihed, som jeg nyder hver dag.

Derudover, så er det motiverende for mig at se, at de ting man fører ud i livet, også ender med et resultat. Jeg kan se, at når har knoklet en uge, så er der også sket en masse med min forretning. Omsætningen er steget, vi har sendt 1000 pakker afsted og kunderne er glade. Det er fedt, det er dét som giver mig energi, til at klø på igen, ugen efter.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Det er klart at man ikke kan nå det hele, når man vælger en hverdag som jeg har gjort. Jeg synes dog ikke at jeg har valgt noget fra, det lyder nemlig lidt negativt. I min optik handler det mere bare om benhård prioritering. Jeg har valgt at jeg vil bruge alle de timer på mine virksomheder som de kræver, Så er der selvfølgelig nogle ting, der ikke er tid til, men sådan er det bare.

Jeg valgte da jeg var 16 år at jeg ikke ville se mere fjernsyn. Det var en tidsrøver, og hvis jeg ikke arbejdede, så ville jeg hellere sove så jeg kunne lade min energi op, eller løbe en tur. At se fjernsyn synes jeg ikke giver mig noget, som er tiden værd for mig.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Jeg tror at en af de vigtigste forandringer, var da jeg gik fra handelsskole til fuldtids iværksætteri. Det har betydet rigtig meget for mig, og jeg er virkelig glad for, at jeg tog den beslutning.

Der var ikke rigtig andre muligheder for mig. Jeg var helt sikker på, at det bare var det som jeg ville. Jeg ville have den ultimative frihed til at lave præcis hvad jeg ville, og jeg ville være min egen chef. Jeg er så glad for at jeg tog den beslutning, fordi at jeg ved den dag i dag, at det var den helt rigtige beslutning.

Jeg tror at jeg indenfor 1 års tid finder en mere fast base. Min hverdag vil dog stadig være fyldt med det jeg elsker – iværksætteri.

Følg Casper på hans blog Casperblom.dk