Louise Scheele Elling

Louise Scheele Elling

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Tid, kærlighed og begejstring.

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Alt er muligt med ovenstående og en god blender, en billig bolig og forandringslyst.

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Jeg er Dronningen i Remmarlövs Gamla Skola i Skåne og går i bar røv med gummistøvler med min mobiltelefon og arbejder, når det passer mig. Det blev jeg for syv år siden, da min mand og jeg besluttede os for, at vi ville bo i et slot, vi havde råd til. Det blev ikke et slot, men en gammel skole, med en lukket kirkegård i baghaven, som vi kan løbe rundt om nøgne uden at genere andre. Dét var kriteriet for købet. Dét og så at det var så billigt, at vi begge kunne blive arbejdsbefriede uden at skulle gå fra hus og hjem. Det kan vi.

Selvom jeg karrieremæssigt er blevet beskrevet som “beyond et wildcard” af en HR direktør, så er jeg nu evigt taknemmelig over min livskarriere, der snarere ligner et ryatæppe på extacy end noget med en rød tråd. Måske fordi jeg elsker detours, pludselige indfald og ny læring. Det har bragt mig rundt i flere verdensdele, et utal af jobs og sammen med en EU palle forskellige vidunderlige mennesker. Jeg er uddannet cand. comm med kunstformidling som speciale, malerikonservator, team-og individuel coach og karriererådgiver. Jeg arbejder som foredragsholder, forfatter, flirteexpert, karriererådgiver, idégenereringskonsulent, investor, ejer af en udlejningsejendom og frivillig social entreprenør.

Da jeg var gammel (ifølge Lunds jordmorskare), da jeg fik børn (35), nåede jeg at spise mig igennem førstedelen af livets dessertbord, hvorfor det er let som en plet at bo på landet med svigtende netforbindelse og krager med madpakker. Mit hjem danner en rokokkoguldramme om min hverdag. Her sidder jeg og skriver bøger, holder workshops (i skolesalen), administrerer en udlejningsejendom med min bror og skriver foredrag. Nogle dage tager jeg voksentøj på, tager toget til København (1 times rejse) og er med i Ibens i radio 24-7, holder arbejdsmøder, går på udstillinger eller spiser frokost med en ven.

Størstedelen af tiden tager jeg det tøj på, der ligger nærmest (morgenkåbe, nissehue og træsko, hvilket var en ommer, da jeg fik motorstop i centrum) og hænger ud med børnene in da hood.. Mine børn og jeg spiser langsom morgenmad og ser børnefilm. Vi fodrer høns, henter æg og kører i børnehave. Så går jeg igang med at arbejde og kombinerer det gerne med at spise frokost med en nabo. Svenskerne er gode til at “fika” (drikke kaffe med kage til), så det lærte jeg mig hurtigt. Især hønsene elsker fika m ostemad, så vi har mange udbytterige formiddage. Når børnene skal hentes fikar vi videre i bilen, så når vi kommer hjem, er vi klar til at hoppe på trampolin, hvilket er hamrende godt for knibemusklerne skulle jeg hilse at sige. Vi laver mad – ofte med venner – spiser, leger, hænger vasketøj op og går tidligt i seng. Det ville have lydt som en selvmordsprofil i mine ører for 20 år siden, men jeg nyder det højlydt. Jeg kan virkelig godt lide at være sammen med mine børn, for vi har det sjovt og hårdt og udfordrende og hyggeligt på en gang. De var svære at få (boede nærmest på en fertilitetsklinik), så nu vil jeg nyde dem, så meget jeg kan. Også selvom jeg har lyst til at fodre dem til hønsene indimellem. Vi lever et Vi lever et upresset familieliv med plads til at alle kan få tid og plads til sig selv, og det føles rart.

(min hjemmearbejdsplads. Katten drikker min sidste kaffe “Kattelatte”.)

Herudover optager det mig at leve et forsvarligt liv, hvor vi komposterer, genbruger, køber genbrugt, har fornuftige energiløsninger, flyver så lidt som muligt, hjælper andre mennesker så meget som muligt og har et så lavt forbrug som muligt. Helligrøv? Who cares? I´m the queen!

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Min og vores hverdag er indrettet med fokus TID og SAM-NÆRVÆR. Vi bruger tid på at være sammen, opleve (og lære) nye ting sammen og spise god mad sammen. Jeg bruger tid på det, jeg er rigtig god til som fx at rådgive, idégenerering og økonomi, madlavning og bagning. Jeg ansætter andre til at hjælpe mig med det, jeg ikke er god til som fx revision, rengøring og renovering.

Hverdagen er en blanding af liv i byen og liv på landet og giver mig mulighed for at være både introvert og extrovert. Så trives jeg. Herudover supplerer jeg hverdagen med:

1. at invitere min mand på kæresteture med jævne mellemrum, hvor vi oplever noget nyt sammen.

2. at invitere nye og gamle venner til improfest med pasta og bobbel fra 16-19 en hverdag. Det er så glædeligt og minder mig om mit liv i USA.

Et knækbrødsdiagram:

  • peanutbutterjam-delen er det arbejde, der SKAL gøres, så jeg tjener penge til hverdage.
  • avocado-delen er børne-og kærestesamliv
  • Kalles caviar-delen er drift (oprydning, brændehugning, hønseri etc)
  • baba ganoush med rød pepper delen er samvær med venner
  • humus-delen er alt andet arbejde

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Da det er røvbilligt at bo på landet i et hus, der kostede det samme som en andelslejlighed på Frederiksberg, har vi faste udgifter på ca 10.000 (inkl vuggestue, børnehave, varme, telefon og vand) om måneden. Børneinstitutioner i sig selv er ufatteligt billigt sammenlignet med Danmark: 1200 for to børn fuld tid. Mad og fis er også 10.000 kroner. Resten af pengene bruger jeg på investeringer i andres projekter, bøger og rejser.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Ha ha – “endt med denne hverdag”…jeg føler ikke jeg er endt i en hverdag. Jag valgte denne hverdag meget bevidst og applauderer den.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Undervejs mod denne hverdag har jeg valgt dét at have familie og venner i nærheden fra. Det lette bevidstløse arbejdsræs har jeg valgt fra. Et højt penge- og energiforbrug har jeg valgt fra, hvorfor rejser til Thailand i en uge er udelukket. Men disse aktive fravalg føles snarere som en gevinst eller et tilvalg.

Når vi ser familie og “gamle” venner er det i længere tid af gangen og mere afslappet. Som selvstændig og kræsen arbejder jeg så lidt som overhovedet muligt for så mange penge som muligt, hvilket betyder, at jeg er meget lidt stresset. Med en billig bolig og et lavt forbrug behøver jeg ikke at tjene mange penge. Det gør også at INTET føles udelukket (måske lige udover at jeg spontant skulle blive fantastisk til at danse ballet eller synge). Alt er muligt! – hvilket jeg forsøger pode mine børn med. Paradokset er det sjoveste med min hverdag: Den har en fast ramme, der er guldbelagt. Indholdet kan variere fra at være übermondæn om morgenen og eksplodere om aftenen, fordi der er tid, overskud og plads til det.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Mere tid og fordybelse i både mit arbejde og min familie har været den største forandring i mit liv. Jeg har ganske få forventninger til forandringer i min hverdag de kommende år. I øjeblikket opsøger jeg ikke forandringerne, de kommer til mig og bliver (stort set alle)  budt indenfor. Jeg holder af min hverdag og er noget så sjældent som tilfreds med livet lige nu. Men selv guldrammede hverdage kan man blive træt af. Når det sker, skifter vi rammen ud.