Mads Wesselhoff

Mads Wesselhoff

Mads har skrevet disse svar på hverdagsspørgsmålene:

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Rutine, kaos og rummelighed

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Overskud og rummelighed gør hverdagen væsentligt nemmere at komme igennem

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Jeg hedder Mads Wesselhoff er 30 år, gift og far til Louis på 1 ½ år. Størstedelen af det der optager mig dagligt er egentlig at få dagligdagen til at hænge sammen i forhold til arbejde, institutioner og fritid. Det er en fin balancegang mellem at bruge en masse tid på arbejde, men samtidig være til stede som far, mand, ven, bror og søn. Når det lykkedes er det den bedste følelse af at have fået noget ud af dagen, men når det ikke lykkedes så kan man tydeligt mærke at det er hårdt for overskuddet. Efter jeg gennem den seneste har oplevet en ordentlig spand inspiration kastet efter mig, er det der optager mig lige nu primært hvordan jeg kan finde balancegangen mellem at være en endnu bedre far (ud fra den præmis at jeg i forvejen er en god far!), samtidig med at jeg får opfyldt nogle af de ønsker og drømme jeg går rundt med, både professionelt og privat.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Klik på billedet for at se fuld størrelse af skemaet

Hverdagen som den ser ud nu er rimelig rutinepræget, som man kan se på skemaet er det en rimelig standard hverdag for, tror jeg, de fleste børnefamilier. Der er mange hensyn der skal tages. Det er en afvejning af hvilke opgaver der skal klares på jobbet og hvem der skal hente og bringe børnene (barnet i mit tilfælde). Så groft sagt så kan hverdagen deles op i 3 kategorier. Der er 1) Familietid, det er er den tid der ligger om morgenen hvor vi alle 3 skal gøres klar, men hvor der samtidig skal være plads til at hygge og læse en bog med sønnen. Eller den tid om aftenen inden familien går i seng. Så er der 2) Arbejdstid, det siger sig selv men den er alligevel af varierende størrelser, alt efter hvad der er af opgaver og hvem der skal hente sønnen i institutionen. TIl sidst er der 3) Mads-tid, Som beskriver den tid jeg bruger på at udvide min faglighed, være nysgerrig, planlægge hvordan min hverdag skal hænge sammen i fremtiden eller blot kickback and relax.

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Penge er altid en underlig ting at snakke om, mest fordi vi har alle vores guilty pleasures som man måske ikke burde bruge penge på men gør det alligevel. Vi er i den situation at vi købte en andelsbolig da priserne var på sit højeste, hvilket gør os relativt stavnsbundet, medmindre vi er villige til at sælge med et større tab. Det gør også at vi betaler lidt mere end de fleste nok ville i forhold til vores lån. En hurtig udregning på hvad jeg har af faste udgifter, som består af: husleje inkl forbrug og andre husrelateret udgifter, afbetaling af lån, diverse klatgæld, mad, institutionsplads så har jeg faste udgifter for 13000kr. Det virker til at være relativt højt når jeg tænker over det, men tror det skyldes at vi er i en situation, hvor jeg har et fast job og min kone er i løntilskud, så af naturlige årsager betaler jeg de fleste fællesudgifter. I teorien kunne vi godt dele alle udgifter lige over, men det ville gøre at min kone ville være i en situation hvor hun ikke havde noget rådighedsbeløb til sig selv. Jeg ville egentlig hellere leve og bo mere spartansk (læs: billigere/mindre), for at kunne have et større rådighedsbeløb tilsammen, men sådan er situationen ikke lige nu!

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Hvordan jeg er endt med denne hverdag er et sammenfald af flere, mere eller mindre, tilfældigheder. Rent økonomisk må jeg blankt erkende at vi blev snydt i stor stil i forbindelse med vores køb af lejligheden. Derudover var det ikke planlagt at vi skulle have et barn på det tidspunkt. Det har gjort at jeg har det job jeg har i dag og har den hverdag jeg har. Men det er selvfølgelig også nogle aktive valg, vi kunne godt have sagt nej til lejligheden (men vi var unge og uvidende), vi kunne også have overvejet om det var det rigtige tidspunkt for et barn. Jeg kunne også have valgt at arbejde på en anden måde, men det giver en god tryghed for fremtiden, som det er nu

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Jeg har i mange år haft en stor drøm om at bosætte mig i udlandet med min familie, men den mulighed er udelukket sådan som vores hverdag er skruet sammen nu. Det kan dog sagtens ændre sig og, hvis muligheden opstår og det passer for familien er jeg ikke i tvivl om at vi hopper på den vogn.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Overgangen fra at være kæreste og gift til at blive far er den største forandring jeg har oplevet. Det at gå fra at kunne styre sin tid selv, til at et andet menneske er afhængig af din tilstedeværelse, har været en af de største udfordringer jeg har stået overfor. Fra selv at kunne styre om man skal gå ud og drikke øl med drengene til at skulle organisere sig efter en fast rutine for at sikre sit barns ve og vel. Fra at sætte sig selv først i forhold til ønsker og drømme, til at bevidst vælge et andet menneskes behov over sine egne.

Det er nogle af de forandringer og udfordringer jeg har stået overfor, Det har ikke været nemt at acceptere, men på den anden side er det også det bedste valg jeg har foretaget.