Rasmus Lindgren

Rasmus Lindgren

Tre ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Familie. Lystbetonet. Passioneret.

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Den vigtigste erfaring jeg har gjort mig er, at man skal undgå at udsætte det liv man i virkeligheden ønsker sig, til noget så abstrakt som “sin pensionsalder” – skal man arbejde mindre og nyde livet mere, så kan man lige så godt arbejde på at gøre det mens man stadig har sine egne hofter og kan komme rundt selv.

Hvem er du, og hvad optager dig til dagligt?

Mit navn er Rasmus Lindgren, nærmer mig de 37, kærlig far til Cecilie på 3 og Oliver/Kaptajnen på 1 og bor med min kæreste Natascha (ja vi lever i synd) i et hus fra 1899 i Lyngby lidt nord for København.

Min mor mener at jeg stadig lider af “ungdomssløvsind” (er det overhovedet et ord?) mens jeg foretrækker ordvalget “strategisk doven”.

Det er egentligt svært at skrive hvad der optager mig til dagligt da mine dage varierer temmeligt meget. Min hverdag er utrolig lystbetonet. 

Jeg har ikke et 9-5 job der afgør at jeg skal være et bestemt sted på et kulturelt bestemt tidspunkt fem af ugens syv dage. 

Men inden du kommer igang med at skrige noget med Dovne Robert, så bidrager jeg skam til samfundet og betaler min (top)skat som alle andre.

Jeg er glad for at spørgsmålet er “hvad optager dig til dagligt?” og ikke “hvad laver du?”. Fordi sidstnævnte spørgsmål er næsten altid i konteksten “hvad er dit arbejde?” og det betyder at vi med spørgsmålet “hvad laver du?” identificerer os med vores arbejde.

Og det er svært for mig, fordi jeg ikke har et “rigtigt” arbejde.

Så “hvad optager mig?” — tjah i 2012 blev jeg far for anden gang (Oliver), jeg skrev en bog (der forhåbentligt udkommer indenfor en måneds tid), lavede et online kursus, jeg tog en NLP Practitioner uddannelse (noget coach-agtigt noget), jeg afholdt ca 20 foredrag og workshops (ikke for pengene men fordi jeg synes det er sjovt) — og så arbejdede jeg tre måneder som IT-konsulent. 

Pt skriver jeg dette fra vores hus i Thailand hvor vi tilbringer et par måneder mens det er mørkt, koldt og – ja undskyld – kedeligt i Danmark. Det har vi gjort hvert år siden vores første blev født (det er hendes tredje tur til Thailand).

Derfor er mit liv, som jeg skrev tidligere, meget lystbetonet. Jeg elsker fx at komme ud og inspirere og motivere andre til at “arbejde mindre og leve mere” så det har været super fedt at få lov til tale for en masse mennesker også selvom det ikke har været økonomisk motiveret.

Hvordan har du valgt at indrette din hverdag?

Når vi er “hjemme” i Lyngby plejer jeg at smutte over på mit kontor i nogle timer for at få lidt fred til at tænke. Jeg har et kontor fem minutter fra hvor jeg bor, hvilket har været helt perfekt. Før havde jeg “hjemmekontor”, men med to små terrorister i den helt rigtige alder var det svært at få meget mere end 10 minutters fred og ro ad gangen.

Samtidig har jeg også optaget en del video hvilket også kræver lidt mere stilhed end vi har i hjemmet. 🙂

Så til daglig står jeg sent op (bruger kun vækkeur når jeg har en konsulent opgave og derfor skal op til bestemt tid), spiser morgenmad med ungerne, lillemor går ned med den store i børnehaven og passer selv Kaptajnen. Cecilie bliver hentet igen allerede når kl. 12:30 da vi ikke ønsker at vores unger bliver passet af pædagoger hele dagen og lillemor rigtig gerne vil gå hjemme sammen med ungerne mens de er små. Samtidig sover vores store også stadig til middag, så hun sover gerne fra 13-15.

Familien og jeg, ved ikke hvem fyren i baggrunden eller det pushy’e dyr med den lange snabel i forgrunden er.

Til frokost kommer jeg enten hjem og spiser lidt eller også går jeg ned på Lyngby Hovedgade og finder noget lækkert. Nogen gange går jeg tilbage på kontoret og andre gange går jeg bare hjem igen. Jeg plejer i hvert fald at være hjemme omkring når min store pige vågner fra sin middagslur.

Oftest er det mig, der laver mad og ungerne puttes typisk omkring kl. 19.00, hvorefter det primært er kærestetid eller jeg er ude i forskellige netværk, som jeg er en del af. Det er sjældent at computeren kommer frem om aftenen, dette sker typisk hvis lillemor har insisteret på at vi ser en romantisk film sammen og hun så er faldet i søvn på sofaen. 🙂

Hvis du vil se, hvordan vi har indrettet vores dagligdag når vi er i Thailand, så kan du se følgende korte film, der reelt er “hvis mit liv var en film trailer”. 🙂

Filmen er et par år gammel men ikke meget har ændret sig (ud over at Kaptajnen nu også er med og Cecilie er blevet noget større).

Hvor mange penge skal du tjene for at få din hverdag til at hænge sammen? Og hvad bruger du resten til?

Tjah, jeg skal jo tjene penge nok til at jeg kan forsørge min familie og vores to huse, så jeg udbetaler mig lige akkurat nok i løn til at dette kan løbe rundt. Resten af pengene bliver i virksomheden til enten dårligere tider eller i perioder, hvor jeg slet ikke tjener penge. Mere end 50% af min indkomst kommer stadig fra min konsulent-forretning, hvilket gør, at de penge jeg tjener på dette gerne skal række lidt længere end kun den periode hvor jeg er konsulent.

Hvorfor er du endt med denne hverdag? Hvad har du gjort undervejs?

Det startede med at jeg læste bogen “The 4-Hour Workweek” af Timothy Ferriss og besluttede mig for at det var lige det jeg gerne ville.

På det tidspunkt havde jeg netop startet et lille konsulentfirma op sammen med en kompagnon, men jeg arbejdede reelt fuld tid som konsulent. Vi tjente fint med penge, men jeg ville gerne have mere tid til mig selv og det jeg var/er passioneret omkring. Henad vejen blev jeg også far – hvilket bare gjorde mig endnu mere motiveret for at få mere tid væk fra skrivebordet.

Hvad har du valgt fra? Hvilke muligheder har du udelukket?

Hmm. Vi har ikke bil. Jeg har aldrig fået et kørekort, så jeg har nok bare vænnet mig til at tage tog/bus/taxa. Ved ikke om det er et bevidst hippievalg eller bare fordi jeg aldrig lige har fået taget det. Det er dog noget jeg pt. går og overvejer nu hvor vi har fået et par unger. 🙂 Og så bor vi jo temmeligt centralt lige ved siden af Lyngby Hovedgade og stationen, hvilket gør det let for os at få dagligdagen til at hænge sammen (to Sushi-restauranter indenfor fem minutters gang… :)).

Når vi er i Thailand vælger vi jo reelt også vores venner og familie fra (om end Skype gør det let at holde kontakten). I år har vi dog haft besøg af nogle venner og deres unger i tre uger.

Jeg har også udelukket at gøre professionel karriere, altså det med at få et nyt visitkort med en længere titel hvert år, samt en lille stigning i lønnen – hvilket nogen gange gør det lidt svært at tale med de af mine venner, der mener, at dette er målet her i livet.

Hvad har været de vigtigste forandringer i din hverdag indenfor de sidste år — og hvordan forventer du din hverdag vil forandre sig i de kommende år?

Det at blive far forandrer een for altid og gør at man virkeligt tager sine prioriteter op til re-vurdering. 

Jeg skal også have forandret min virksomhed, da jeg stadig bytter min tid for penge nogle måneder om året (som konsulent) hvilket jeg af princip ikke bryder mig om. Så pt. er der fokus på nye forretningsområder og udvikling af produkter.