Richa Beinta Richardsdóttir

Richa Beinta Richardsdóttir

3 ord, der beskriver det særlige ved din hverdag:

Arbejdsglæde; Tempo; Spontanitet

Den vigtigste erfaring fra din hverdag i een sætning:

Op med hovedet! Der kommer altid en ny dag med mangfoldige nye muligheder.

*******************************************************************

Jeg tror faktisk, at denne Påskedag er et  meget godt grundlag for at reflektere over det, der af de fleste af os bliver kaldt for “Hverdage”.

Dels har vi nu haft flere sammenhængende helligdage, der har sneget sig ind over hverdagene, dels er der tid til fordybende og afslappende reflektion over både det ene og det andet.

Jeg tror, at jeg på denne helligdag, vil bruge lidt tid på mine “Hverdage”

Da Nadja, for nu snart meget længe siden, spurgte, om jeg ville fortælle lidt om mine hverdage, tænkte jeg som noget af det første: Herregud! De er da ikke noget særligt, hvem gider dog høre om dem?

Men efterhånden, som (hver)dagene er skredet frem, har jeg, på trods af, at også jeg er en af hverdagsstresserne, haft rigelig tid til at tænke over og definere mine hverdage.

Og hvor er jeg dog glad for det! For jeg er nemlig kommet til den konklusion, at hverdage burde være en del af det periodiske system. For hvad er dog mere grundlæggende end det kendte, tilbagevendende og dog foranderlige stof, hverdage?

Hverdagen er nemlig lige så foranderlig, som ethvert grundstof, alt efter, hvad vi sammensætter den med.

Jeg ser nu, at mine hverdage har været meget forskellige, alt efter hvor i livet jeg har befundet mig.

Jeg har haft barnehverdage, hvor jeg bare skulle nyde og være til. Der var voksne, der tog ansvar for mig og mit velbefindende. Samtidig med, at jeg blev oplært til selv at tage ansvar for mine bedrifter.

Der har været ungdomshverdage med skolegang, forelskelser (som regel ulykkelige) og opdagelser, der hører voksenlivet til.

Så kom der nogle meget specielle og fantastiske hverdage med mand og tre børn. Opdagelsen af landlivets fantastiske rigdomme og  opdagelsen af, hvad erfaring egentlig er. Og hverdage, der gav rig mulighed for at følge med i naturens mangfoldighed, både hos mennesker og dyr. Og så fandt jeg også i denne periode ud af, at jeg besidder gode kreative evner, som kom rigeligt til udtryk i form af mange forskellige slags håndarbejder. Dette var evner, der i rigelig grad fyldte denne hverdagsperiode.

De grå skyers hverdage har jeg også hilst på. De fik mig til at krybe sammen og næsten glemme, at for at kunne sætte pris på de lyse hverdage, skulle jeg også hilse på de grå.

Men heldigvis er jeg sammesat af et stof, der ikke er så forgængeligt. Jeg lærte, at hvis jeg ville have farverige, eller i hvertfald ikke grå hverdage, måtte jeg selv yde en indsats.

Disse nye bevidste ”hverdage” har ført mig vidt omkring, billedligt talt. Jeg har fundet en nysgerrighed frem, som jeg ikke vidste, at jeg besad. Jeg har fået en uddannelse inden for et fag, jeg ikke vidste, jeg havde interesse for. Jeg har fået et andet liv end det, jeg troede, var bestemt for mig. Og jeg har nogle fantastiske, travle, men meningsfyldte hverdage.

Min nuværende hverdagsperiode ser p.t. således ud:

Jeg har et dejligt arbejde, hvor jeg er ansvarlig for ernæringsrigtig og kulinarisk hverdagsmad til ca. 60 ældre mennesker. Et arbejde jeg elsker.

Jeg har skiftende fritidssysler,  p.t. er det gymnastik. Jeg har mine venner, familie og bekendte, som jeg hygger mig med.

Jeg er såmænd også igang med et byggeprojekt. Mit lille hus i Torshavn, der får en kærlig hånd og en ny tilbygning.

Og så er jeg kommet i den hverdagsperiode, der byder på børnebørn. Dem har jeg tre af. De fylder mine hverdage med en helt speciel glæde, der nok skal opleves, for at kunne forstå den.

Når man som jeg bor på Færøerne, er en vigtig del af hverdagen, hvordan vejret mon arter sig. Og den hverdagssyssel er bestemt også aktuel i mine hverdage. Jeg elsker at betragte og følge vejrets og årstidedernes skiften. Det er med til at farve hverdagene på en meget god måde. Og det minder mig om, at selv om jeg sammenligner hverdagene med et grundstof, så er der altid mulighed for forandring. Der skal kun tilsættes en lille bitte smule “forandringssalt”, så sér det hele anderledes ud og HVERDAGEN har fået en ny drejning.

Mine hverdage har drejet sig i mange forskellige retninger, og jeg kan mærke, at nogle af de forskellige hverdagsperioder, har tendens til pletvis at vende tilbage, men nu med erfarenhedens sko på. F.eks. er jeg ved at genfinde skaberglæden, der gæstede mine hverdage i min kreative periode.

Jeg er ikke en af dem, der laver nytårsforsætter.

Men jeg vil på denne Påskedag lave et forsæt, som jeg fra nu af vil forsøge at huske på.

Der kommer en ny dag HVER dag, hvad enten det ifølge kalenderen er søn- eller helligdag.

Derfor er alle mine dage fra nu af, HVERDAGE!