Sammenskud Live idé: Bottom-up lovgivning

Sammenskud Live idé: Bottom-up lovgivning

Hvordan kan vi gøre udviklingen af politik og love mere åben og lettere at deltage i?
Hvordan kan man skabe løbende samtaler omkring lovudviklingsarbejdet på samme måde, som det sker i f.eks. open source-miljøet?

Kombinationen af online samarbejde og frit-tilgængelige open source-værktøjer til versionskontrol giver helt nye muligheder for at gøre politikudvikling bredere tilgængeligt på samme måde som Wikipedia har forandret vores opfattelse af, hvordan et leksikon kan skrives. Så hvad ville svare til Wikipedia for vores demokratiske systemer?

Et konkret eksempel på, hvordan en sådan åbenhed og samtale kunne foregå, er folketingspolitikeren Stine Brix’ brug af open source-værktøjet EtherPad til at diskutere og udvikle forslag til lovgivningen omkring DNS-blokering. Se mere på Version 2’s artikel om sagen, eller tjek selve EtherPad’en, hvor det er muligt at afspille hele processen fra ende til anden.

Til yderligere inspiration, så se dette oplæg fra internet-tænkeren Clay Shirky om, hvordan disse open source-værktøjer fungerer—  og vil kunne bruges til politikudvikling:

Hvad vil vi gøre ved det?
Vi vil gerne lave et Sammenskud Live-arrangement, der fokuserer på Bottom-Up-lovgivning. Målet er at nå frem til nogle helt konkrete formater, der er nemme at eksperimentere med i praksis.