Udstilling på Dansk Arkitektur Center

Udstilling på Dansk Arkitektur Center

I foråret 2015 kørte Dansk Arkitektur Center udstillingen “Fællesskab din by”, der satte fokus på initiativ, fællesskab og engagement i byens udvikling. Og som DAC formulerede det: “Viser en række eksempler på borgerere, der har taget teten, og dermed været med til at influere vores byer og samfund. Publikum kan få inspiration til selv at gå ud og tage handling eller blive inspireret til at engagere borgere på nye måder i deres professionelle arbejde.” Læs mere her: http://www.dac.dk/…/d…/udstillinger/2015/faellesskab-din-by/

Som en del af udstillingen bad de Borgerlyst om at indrette et hjørne, hvor man kan udvikle sine egne borgerlystne ideer fra tanke til handling – med inspiration fra Borgerlyst-redskaber som “engagementstrappen”, “faglige sammenskudsgilder”, “mikrohandlinger” og Samtalesaloner.

6. maj forvandlede vi så udstillingens borgerlystne hjørne til en “live installation” i form af et værksted, hvor alle med borgerlystne ideer kunne få hjælp til at komme godt igang med deres ideer. Her mixede vi inspirationsoplæg fra Andreas og Nadja, samtalesalonsnakke med de andre deltagere og “rapid prototyping” på egne ideer. De følgende tre onsdag aftener holdt vi Træffetid i udstillingen som endnu en live-installation. Og grundlovsdag 2015, hvor det både var grundlovsjubilæum og Borgerlysts 5-års-fødselsdag holdt vi et stort grundlovsgilde på kajen, hvor halvdelen af gæsterne bygge de langborde, vi skulle sidde ved, den anden halvdel havde mad med til det store sammenskudsgilde – og Borgerlyst satte gang i samtalerne om fællesskab og alt det i Danmark, der fungerer overraskende godt.