The Copenhagen Food Co-Op

Københavns Fødevarefællesskab – Copenhagen food co-operation – is a good example of a professional ‘pot luck’.

Cykling Uden Alder

Cykling Uden Alder startede med en meget enkel – men vældig god og tiltrængt – ide: Ole Kassow cyklede en tur med en ældre herre og opdagede hvor meget fornyet livskraft han fik ud af at gense sit gamle nabolag, hyggesnakke undervejs og få vind i håret. I dag har ideen spredt til mange kommuner, hvor plejehjemmene har købt rickshaws til de ældre.

Projektportræt: Københavns Fødevarefællesskab

Ved siden af Borgerlyst har Andreas også meget engageret i Københavns Fødevarefællesskab. Mens vi i Borgerlyst udgjorde en lille fasttømret og superagil kerne, afprøvede Fødevarefællesskabet mange nye former for medlemsdemokrati, der hele vejen gennem vores arbejde med Borgerlyst har været en spændende og meget konkret praktisk case at følge.

Projektportræt: Fucking Flink

Fucking Flink er Borgerlysts bedste ven – her fortæller Lars AP, der står bag, om opstarten og de projekteksplosioner, der har gjort en forskel undervejs.

Projektportræt: Tagtomat

TagTomat er en taghave og et formidlingsprojekt, som Mads Boserup Lauritsen startede i sin baggård på Nørrebro i København i 2011. Siden da er projektet vokset i alle mulige uventede retninger …

Projektportræt: Better Block

Better Block startede som et borgerlystent projekt i Dallas, Texas, og har siden vokset og spredt sig som en hel tilgang til, hvordan man kan bruge sin borgerlyst til at gøre sin gade, sin by eller sit lokalområde bedre og rarere…

Forstå Borgerlyst på 2 minutter

Her fortæller Andreas Lloyd og Nadja Pass kort og godt, hvorfor vi startede Borgerlyst – og hvad vi sammen har udviklet og eksperimenteret med i de første fem år med Borgerlyst.

Urban Gardening i Helsinki

Helsinki bobler over af borgerlystne projekter. Og vi var så heldige at møde mange af folkene bag, da vi i 2014 var med til den første fælles konference for Europas borgerlystne projektmagere. Blandt andet var i til middag i det skønne drivhus, nogle urbane farmere havde bygget på et gammelt remiseanlæg.

Økologisk årsmøde på Samsø 2014

I april 2014 gik seks grønne foreninger sammen om at holde et fælles årsmøde på Samsø, i stedet for bare at holde deres egne møder hver for sig – netop i erkendelse af, at de har langt mere til fælles, end der skiller dem ad.